Atlético nevstúpilo do novej sezóny domácej súťaže najlepšie, keď na úvod zaváhalo hneď s dvoma nováčikmi. Na domácej pôde len remizovali s Alavesom 1:1, kým na pôde Leganes nedokázali streliť jediný gól a tak sa museli uspokojiť s bezgólovou remízou. Nikto im však nemôže vziať, že s dvomi inkasovanými gólmi sú najlepšie brániacim mužstvom. Na všetko dali zabudnúť v poslednom zápase na ihrisku Barcelona FC. Z Nou Campu si totiž dokázali odviesť tretiu remízu v sezóne, ktorá však mala tentoraz cenu zlata. Trénera by určite mrzela absencia Filipe Luisa, ktorý má poranený jeden zo svalov. Či bude k zápasu pripravený sa dozvieme pravdepodobne až v deň zápasu.

 

Bayern vstúpil do sezóny, podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch domácej Bundesligy, presvedčivo. Zvíťazil vo všetkých piatich zápasoch, pričom so skóre 15:1 zavrel ústa všetkým odporcom. Podobnú formu si priniesli aj do Ligy majstrov, keď v úvodnom zápase proti FK Rostov zvíťazili vysoko 5:0. Bayern príde do Madridu prakticky v plnej sile, keď jediným absentujúcim hráčom je dlhodobo zranený Holger Badstuber.

 

Tieto tímy sa stretli v semifinále Ligy majstrov ročníka 2015/16, keď bol trénerom Bayernu ešte Guardiola. Z postupu sa vtedy tešilo Atlético, avšak len vďaka strelenému gólu na ihrisku súpera. Či sa podarí Atléticu zvíťaziť v domácom prostredí aj tentoraz, môžete tipovať na našich stránkach.