Liberec sa, podobne ako v minulej sezóne, v domácej lige trápi. Z deviatich zápasov dokázal vyťažiť len dve víťazstva, vďaka čomu okupuje až 14. pozíciu. Libercu sa darí v defenzíve, keďže inkasoval len deväť gólov. Lepšiu obranu majú len tri tímy najvyššej českej súťaže. Najviac sa však tento tím trápi v ofenzíve. Šesť strelených gólov v 9 zápasoch je naozaj chabá vizitka. Je zaujímavé, že v dvoch náročných zápasoch Európskej ligy sa im podarilo streliť polovicu tohto počtu. V úvodnom meraní síl remizovali na ihrisku azerbajdžanského Karabachu 2:2. Bohužiaľ mali veľkú smolu a vyrovnávací gól dostali v nadstavenom čase. Podobný osud ich však čakal aj v domácom prostredí proti PAOK. Všetko nasvedčovalo tomu, že oba tímy si odnesú bod. V 82. minúte však grécky tím strelil gól a odniesol si z Česka plný počet.

Fiorentina sa podobne ako Liberec v domácej lige trápi. Taktiež je aktuálne na 14. pozícii, s tým rozdielom, že taliansku najvyššiu súťaž hrá 20 tímov. Deväť bodov zo siedmych zápasov však neveští nič dobré. Tretí najhorší útok a tretia najlepšia obrana hovorí za všetko. Tím stále hľadá vysloveného strelca. Našiel ho akurát v zápase proti Karabachu, kde sa Babacar aj Zarate presadili dvakrát. K tomuto konštatovaniu je však dôležité dodať, že od 30. minúty hrali hostia v oslabení.

Pokiaľ Liberec zopakuje výkony z predchádzajúcich zápasov, je veľká pravdepodobnosť, že sa mu v tomto zápase podarí bodovať.